Доступність посилання

ТОП новини

«Терористи потонуть у крові» – прем’єр Туреччини


До кордону на півночі Іраку турецька армія стягує танки й артилерію. За інформацією військових джерел, у районі проведення операції проти курдських бойовиків запроваджується комендантська година.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, який прибув у район операції, сказав, що «терористи потонуть у крові». За його словами, «зрадницькі напади не зруйнують наше братерство». «Туреччина володіє правом захисту своєї єдності і цілісності. Наша держава без коливань буде продовжувати боротьбу з тероризмом до кінця», – сказав він.

Внаслідок чергової сутички курдських сепаратистів з турецькими військовиками в провінції Елазиг загинув один представник війська і троє поранені. За останні дві доби число втрат серед військових досягло 12.

Рішення про проведення воєнної операції викликало масові демонстрації протесту серед мирного населення. На південному сході Туреччини на вулиці вийшли сотні курдів. У місті Діярбакир, де живе чимало курдів, були спалені кілька офісів і крамниць.

31 травня курдські бойовики обстріляли базу ВМС Туреччини на півдні країни, внаслідок чого загинули шестеро турецьких військовиків, ще дев’ятеро були поранені.
XS
SM
MD
LG