Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: цього тижня групу «Народна самооборона» розпустять


Цього тижня буде ухвалене рішення про ліквідацію депутатської групи «Народна самооборона» у Верховній Раді. Про це лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко заявив в інтерв’ю виданню «КоммерсантЪ».

«Цього тижня ми зберемося і ухвалимо рішення про ліквідацію групи у Раді – більшість наших членів попередньо висловлюється за це. Дуже багато виявилося зрадників», – сказав Луценко.

За його словами, проект «серйозно дискредитований».

Відповідаючи на запитання, яке майбутнє тоді очікує на партію, Луценко припустив, що, найімовірніше, буде ухвалене рішення про злиття «з реальною опозиційною політичною силою, яка дотримується своїх ідеологічних переконань, незважаючи на підлі методи влади».

Як заявив Луценко, перехід його соратників до коаліції пов’язаний із тим, що більшості не вистачає голосів для «утихомирення» фракцій комуністів і блоку Литвина. «На порядку денному стоїть ухвалення закону про місцеві вибори, який передбачає змішану систему виборів. Для гарантованого ухвалення цього вигідного для Партії регіонів закону і потрібні «тушки». У законі не буде враховано ані інтересів Литвина, оскільки будуть заборонені блоки, ані комуністів, які ще тримаються завдяки своїй старій назві», – сказав лідер «Народної самооборони».

Він також відзначив, що деякі депутати переходять до коаліції, оскільки «тиснуть» на їх бізнес, а деяким просто пропонують гроші – «пропонують узяти півтора мільйони доларів, поки дають, і ще 25 тисяч доларів одержувати щомісячно».

18 червня до складу парламентської коаліції увійшли шестеро народних депутатів з фракції «Наша Україна – Народна самооборона»: Валерій Борисов, Давид Жванія, Володимир Марущенко, Олег Новіков, Сергій Харовський і Віктор Шемчук.
XS
SM
MD
LG