Доступність посилання

ТОП новини

МЗС заявляє про нейтралітет України в газовому конфлікті Росії й Білорусі


Позиція України залишається нейтральною в газовому конфлікті між Російською Федерацією та Білоруссю, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

«На політичному рівні Україна абсолютно нейтральна у цій історії: ми жодним чином не намагаємося втручатися в господарський конфлікт», – сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

За його словами, очевидним є те, що це конфлікт між суб’єктами господарської діяльності, і стосується він винятково грошового питання. «Ми не маємо наміру політично реагувати на це», – наголосив представник МЗС.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи не погіршить відносини України і Росії заява «Укртрансгазу» про готовність збільшити транзит російського газу до Європи у зв’язку з обмеженням поставок газу через Білорусь, Волошин сказав: «Бізнес є бізнес. Якщо є компанія, яка уповноважена державою заробляти у бюджет держави гроші за рахунок транзиту газу, то чому вона має втрачати можливості це зробити. Зрештою, від цього виграють громадяни України і український бюджет».
XS
SM
MD
LG