Доступність посилання

ТОП новини

Мiн’юст працює над поверненням в Україну грошей, вивезених Лазаренком


Мiнiстерство юстицiї України вiдновило роботу з американськими партнерами для пошуку можливостi повернення коштiв, якi викрав з державного бюджету країни екс-прем’єр Павло Лазаренко. Про це повідомив міністр Олександр Лавринович.

«Ми працюватимемо над тим, щоб юридичними iнструментами домогтися повернення всiх активiв, за якими суд довiв, що вони мають незаконне походження, i що їх вилучено з держбюджету України, щоб була можливiсть повернути їх в українську державу», – сказав урядовець.

За його словами, пошуки механiзму повернення цих коштiв – «це достатньо складний процес», який Україна розпочала, ще коли Генеральна прокуратура розслiдувала кримiнальнi справи стосовно Лазаренка.

«Станом на сьогоднi ми поновили роботи з пошуку партнерiв в США, у нас дуже рiзнi правовi системи, тому надзвичайно складно знаходити можливiсть ухвалити таке рiшення. Але ми працюємо... щоб український бюджет поповнився певними сотнями мiльйонiв американських грошових одиниць для сатисфакцiї українським громадянам за те, що їхнi грошi виявилися незаконним способом за океаном», – сказав Лавринович.

При цьому, за його словами, складно прогнозувати, наскiльки тривалим буде цей процес, i коли Україна зможе повернути до держбюджету грошi.

Екс-прем’єр Лазаренко має вийти з американської в’язниці в серпні наступного року.
XS
SM
MD
LG