Доступність посилання

ТОП новини

Об’єднання «Газпрому» й «Нафтогазу» «історично визначений крок» – Міллер


На сьогоднішній день є значний прогрес у співпраці з Україною – обговорюється можливість об’єднання «Газпрому» і «Нафтогазу України», заявив голова правління російського газового монополіста Олексій Міллер, виступаючи на річних загальних зборах акціонерів.

«Це історично визначений крок. Газотранспортні системи «Газпрому» і «Нафтогазу» є єдиним комплексом, що функціонує тільки в тісній зв’язці одне з одним», – сказав Міллер.

За його словами, газова галузь України, як елемент глобального газового ринку, має майбутнє при розвитку разом із газовою галуззю Росії. «Тільки в цьому випадку буде гарантовано довгострокове завантаження транзитної газотранспортної системи, й українська труба матиме невід’ємну вартість», – наголосив голова «Газпрому».

Він також повідомив, що «Газпром» і «Нафтогаз» обговорюють можливий набір активів, які можуть увійти до спільного підприємства на паритетній основі. «І це буде перший етап об’єднання компаній», – сказав Міллер.

Навесні після зустрічі з українським прем’єром Миколою Азаровим голова уряду Росії Володимир Путін запропонував об’єднати російський «Газпром» і український «Нафтогаз».

Нещодавно ж прем’єр Азаров заперечив можливість злиття «Нафтогазу України» і «Газпрому», про яке перед цим говорив керівник російської газової монополії Олексій Міллер. «Жодного злиття не буде, та буде пошук організаційної форми, яка дозволить, як наш Президент сказав, синтезувати ефект роботи нашого «Нафтогазу» і «Газпрому», – сказав прем’єр в інтерв’ю телеканалу «1+1».
XS
SM
MD
LG