Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: у справi про незаконне розмитнення газу викличуть усіх причетних


Служба безпеки України має намір викликати на допит всіх причетних до розмитнення в минулому році 11 мільярдів кубометрів газу в рамках розслідування справи за фактом завдання збитків державі у зв’язку з рішенням Стокгольмського арбітражу. Про це повідомив голова СБУ Валерій Хорошковський.

«Будуть викликані всі особи, які тим чи іншим чином були причетні до цієї справи, незважаючи на їх минулі посади в уряді та інших органах, оскільки державі завдані великі збитки», – сказав Хорошковський.

На запитання про те, чи нема в переслідуванні Ігоря Діденка та Анатолія Макаренка політичного підтексту, голова СБУ відповів: «Ми займаємося конкретною кримінальною справою, з конкретними злочинами, всі наші дії пов’язані виключно з боротьбою з корупцією. Не більше, не менше».

Коментуючи вчорашню заяву екс-прем’єра Юлії Тимошенко з приводу того, що вона особисто давала вказівки щодо розмитнення вказаної кількості газу, голова СБУ сказав: «Те, що на вчорашній день заявила Тимошенко, це, звичайно, додає до нашої доказової бази. Ми їй дуже вдячні. Але для того, щоб не було можливості потім їй відкликати свої слова, нам треба зібрати докази».

Вчора Печерський районний суд Києва обрав для екс-голови Державної митної служби України Анатолія Макаренка міру запобіжного заходу у вигляді арешту терміном на два місяці. Його затримали 23 червня у рамках розслідування кримінальної справи щодо законності розмитнення 11 мільярдів кубометрів газу, який належав компанії «РосУкрЕнерго».

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликала Генеральну прокуратуру і Службу безпеки не переслідувати її урядову команду, яка за часів її прем’єрства брала участь у розмитненні 11 мільярдів кубометрів газу, бо ці люди виконували її особисті доручення.

2009 року «Нафтогаз України» вилучив у «РосУкрЕнерго» 11 мільярдів кубометрів газу в рамках домовленості з «Газпромом». «РосУкрЕнерго» не погодилася з цим рішенням і подала позов до Стокгольмського арбітражу.

Суд зобов’язав «Нафтогаз» повернути швейцарському газотрейдеру цей обсяг газу, а також передати компанії 1,1 мільярда кубометрів як компенсацію.
XS
SM
MD
LG