Доступність посилання

ТОП новини

У Харківському парку Горького поновили вирубування дерев


За оцінками активістів «Зеленого фронту», сьогодні в харківському парку Горького повалили ще понад сто дерев. Тут розширюють місце під дорогу, яка має з’єднати вулиці Сумську та Новгородську. Від ранку в парку працюють лісоруби, які відмовляються показувати дозвільні документи, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Щоб зафіксувати факт незаконної вирубки, захисники лісу викликали міліцію.

Крім того, на дорогу в парку вже почали насипати щебінь, що означає початок будівельних робіт, а не підготовчого етапу, як зазначено у проекті рішення міськради – наголошують активісти.

Із повалених дерев вони вирішили зробити барикаду, щоб не допустити проїзд до парку важкої будівельної техніки.

Також представники «Зеленого фронту» написали листа до Президента Віктора Януковича, в якому вирішили особисто пояснити, чим загрожує будівництво нової магістралі через центральний парк міста.

«Ймовірно, ваші підлеглі невірно інформували вас про суть проблеми. Перш за все дорога через парк не є обвідною і не вирішує жодних транспортних проблем Харкова. Запропонована дорога проходить через залізничний переїзд, має складну ламану форму... Крім того, зливостоки дороги повністю порушать гідрологічний режим цієї місцевості, що призведе до знищення найпопулярнішого в Харкові джерела в Саржиному Яру...», – йдеться у листі до Президента.

Підписи до листа «Зелений фронт» збиратиме в інтернеті. Сам текст відправлять Віктору Януковичу в найближчі дні.

До 30 червня захисники лісу планують перебувати в парку, де вже поставили намети. Саме наприкінці місяця до Харкова, за словами активістів, має прибути спеціальна екологічна група Верховної Ради.

Тим часом, прокурор Харківської області Василь Синчук заявив, що порушень законодавства при ухваленні рішення про будівництво дороги через парк Горького з боку влади не було.

Натомість відповідь на запитання про те, чи були порушення під час реалізації цього рішення має дати додаткова перевірка.

19 травня міська влада Харкова ухвалила рішення про будівництво нової магістралі через парк Горького. Це викликало обурення екологів, представників громадських організацій та простих харків’ян, які неодноразово влаштовували акції протесту.
XS
SM
MD
LG