Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заперечує тиск на журналіста


Служба безпеки України заперечила в суботу, що з журналістом Артемом Скоропадським зустрічався її працівник.

Прес-служба СБУ повідомила, що Служба провела службову перевірку інформації, оприлюдненої журналістом, про тиск на нього з боку працівника Служби і офіційно заявляє, що в ній не працює людина на ім’я Артем Ковальов, про якого повідомляв журналіст.

У зв’язку з цим СБУ заявила, що звертається до Скоропадського з проханням надати вичерпну інформацію про особу, яка видавала себе за співробітника спецслужби.

Повідомлення наводить слова голови СБУ Валерія Хорошковського, який обіцяє встановити «цю особу і її спільників, які намагаються скомпрометувати СБУ в очах громадськості і відвернути її увагу від нагальних проблем забезпечення державної безпеки, а насамперед боротьби з корупцією».

СБУ розцінює цей інцидент як частину спланованої акції, яку ведуть проти неї корупціонери з метою ослабити її як орган, уповноважений державою на боротьбу з корупцією, мовиться в повідомленні, і це «є ще одним підтвердженням вірності шляху, яким рухається Служба у викоріненні такого ганебного явища».

У п’ятницю речниця Служби безпеки України Марина Остапенко запевняла Радіо Свобода, що СБУ як правоохоронний орган «не здійснює жодних оперативних заходів щодо громадян України чи інших країн, якщо вони не скоїли злочин або не підозрюються в підготовці до злочину».

Раніше в п’ятницю кореспондент газети «Комерсант-Україна», українського видання російського щоденника «Комерсант», Артем Скоропадський, громадянин Росії, оголосив, що з ним мав бесіду працівник Служби безпеки України.

За словами журналіста, під час зустрічі людина, яка подала службове посвідчення СБУ на ім’я Артема Ковальова, рекомендувала йому менше зустрічатися з представниками праворадикальних організацій, рідше висвітлювати їхню діяльність і не так часто писати про опозицію.

Йому також як натяк нагадали про попередні випадки оголошення російських діячів персонами нон-ґрата в Україні.

Як заявив Скоропадський, це була перша така бесіда за весь за час його перебування в Україні.
XS
SM
MD
LG