Доступність посилання

ТОП новини

У Киргизстані відбувся референдум щодо нової конституції


У Киргизстані в неділю пройшов референдум щодо конституційної реформи. За повідомленням ЗМІ, у ньому взяли участь понад 60 відсотків виборців.

На референдум були винесені три питання: чи потрібно наділяти голову тимчасового уряду Розу Отунбаєву повноваженнями президента на перехідний період, до кінця 2011 року; чи потрібно ліквідувати Конституційний суд як інституцію; чи потрібно вносити поправки до конституції про перехід із президентської до парламентської форми правління.

За голосуванням спостерігали близько двохсот іноземних спостерігачів.

Очікується, що в понеділок стануть відомі попередні результати голосування, а остаточні підсумки Центрвиборчком оприлюднить найближчого тижня.

У південних районах Киргизстану, де нещодавно відбувалося криваве міжетнічне протистояння, явка виборців була значно нижчою, ніж на півночі.

Роза Отунбаєва заявила, що в Ошській і Джалал-Абадській областях, в районах, де запроваджений надзвичайний стан, із 28 червня знову запровадять комендантську годину.

За останніми даними, число офіційно зареєстрованих загиблих під час міжетнічного протистояння і безладу зросло до 283 осіб. А за неофіційними підрахунками, число жертв може сягати двох тисяч, оскільки багатьох ховали, оминаючи медичні установи і морги.
XS
SM
MD
LG