Доступність посилання

ТОП новини

Путін: об’єднанню авіабудування України й Росії нема альтернативи, але на ринкових умовах


Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що альтернативи об’єднанню авіаційних промисловостей Росії і України немає, але це треба робити тільки на ринкових засадах.

Відтак, сказав він на зустрічі з українським колегою Миколою Азаровим під Москвою, потрібно здійснити незалежну експертизу стану авіабудівельних комплексів обох країн, їхньої вартості, і на підставі цього вирішувати, в якому обсязі здійснювати це об’єднання, повністю чи частинами, і в яких сегментах.

За словами російського прем’єра, якщо авіабудівельні галузі двох країн не об’єднаються, то не зможуть конкурувати зі світовими лідерами.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров перебуває в Росії на переговорах.

Російська Об’єднана авіаційна корпорація, створена указом президента Росії, схвалила створення спільного підприємства з українським Державним авіабудівельним концерном «Антонов».

В українській опозиції заявляють, що таке об’єднання означатиме загибель незалежної української авіаційної промисловості з усіма її унікальними розробками, які перейдуть у російські руки.

Раніше Путін уже неодноразово висловлював радикальні думки про об’єднання стратегічних українських підприємств із російськими, як-то «Нафтогазу України» з «Газпромом».
XS
SM
MD
LG