Доступність посилання

ТОП новини

Україна представила Росії нові газові пропозиції


Україна представила Росії додаткові пропозиції в рамках підготовки угоди про співпрацю в газовій сфері, повідомив журналістам у понеділок віце-прем'єр Росії Ігор Сєчін.

«Ми від цих пропозицій не відмахуємося. Розглядатимемо їх у конструктивному ключі», – зазначив він.
Сєчін наголосив, що підготовка Міжурядової угоди про співпрацю Росії й України в газовій сфері має відбуватися в найстисліші терміни.

«Зараз у нас першочергове завдання – в найоперативніші терміни підготувати міжурядову угоду щодо газу. Дуже швидко треба підготувати – доручення дуже серйозне. Над цим робота йде вже зараз», – сказав віце-прем’єр Росії.

Росія у квітні направила Україні свій проект міжурядової угоди щодо газу, який припускав як участь російських компаній у модернізації ГТС України і роботу на роздрібному ринку цієї країни, так і присутність посередників при постачаннях російського газу в Україну.

Пізніше російська сторона зазначала, що документ ще неодноразово обговорюватиметься з українською стороною, і він може бути змінений. Пізніше «Газпром» повідомив, що виключає роботу посередників при постачаннях російського газу в Україну.
XS
SM
MD
LG