Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр України: співпраця з Росією просувається в усіх сферах


Прем`єр-міністр України Микола Азаров заявив, що на сьогодні Україна й Росія не мають розбіжностей у питаннях розвитку двосторонньої співпраці.

Про це він заявив на брифінгу після зустрічі з прем`єр-міністром Росії Володимиром Путіним.

Азаров відзначив, що в питанні розвитку співпраці просування відбувається в всіх сферах.

«Завданням сьогоднішньої нашої зустрічі було якось підтягнути ті напрями, які дещо, можливо, відстають, надати їм додаткового прискорення і прояснити позиції керівництва урядів для того, аби переговори на рівні міністерств і відомств йшли інтенсивніше», – сказав Азаров.

Він висловив задоволення роботою російського уряду з розширення двосторонньої співпраці. Прем`єр-міністр України відзначив, що ця робота проходить об`єктивно і з розумінням ситуації.

У свою чергу Володимир Путін відзначив, що завершилася шоста зустріч прем`єр-міністрів двох країн, яка, як і попередні, пройшла дуже конструктивно і «в повному сенсі цього слова» в діловій обстановці.

При цьому він додав, що на зустрічі обговорювалися питання співпраці в енергетичній галузі: у вуглеводневій енергетиці, електроенергетиці й атомній енергетиці.

Путін нагадав, що підписані контракти на постачання до України російського ядерного палива, а також міжурядової угоди про співпрацю з добудови енергоблоків Хмельницької атомної станції.

Під час сьогоднішньої зустрічі прем`єр-міністрів України й Росії обговорювалися питання співпраці двох країн в енергетичній сфері, аграрному секторі, авіабудуванні, а також космічній сфері.
XS
SM
MD
LG