Доступність посилання

ТОП новини

Майже 300 населених пунктів України без світла через негоду


Через зливи і шквалисті пориви вітру 282 населених пункти були знеструмлені в ніч із 28 на 29 червня у Вінницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій і Хмельницькій областях. Про це повідомляє Міністерство з надзвичайних ситуацій.

Найбільше постраждала Чернівецька область – тут без світла залишилися 183 населених пункти.

Для відновлення електропостачання залучені бригади обленерго.

Тим часом, за даними МНС, у семи районах Чернівецької області та обласному центрі через сильні дощі підтоплені понад 3,5 тисячі житлових будинків, два будинки повністю зруйновані, пошкоджені 9 кілометрів покриття доріг місцевого значення. Тимчасово відселили майже 2,5 тисячі людей.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода з посиланням на оперативного чергового управління МНС обласної державної адміністрації в Чернівецькій області, пошкоджений міст міжнародного значення Україна – Румунія. Через пошкоджену залізницю потяг Чернівці – Софія, який мав відправлятися до Софії, стоїть на станції в Чернівцях. Також пошкоджені 50 метрів колії місцевого значення.

Крім того, як повідомляє Міністерство з надзвичайних ситуацій, у восьми районах Прикарпаття залишаються підтопленими понад півсотні житлових будинків та 703 подвір’я.
XS
SM
MD
LG