Доступність посилання

ТОП новини

Росія і США: затримання підозрюваних шпигунів не піде на шкоду


Міністерство закордонних справ Росії визнало вчора, що кілька затриманих на території Сполучених Штатів за підозрою у шпигунстві людей є громадянами Росії, та водночас дипломати стверджують, що їхня діяльність не шкодила інтересам США.

Росія сподівається, що США «продемонструють правильне розуміння, враховуючи позитивний характер нинішнього етапу розвитку російсько-американських відносин».

Про це ж говорив учора і прем’єр-міністр Росії Володимир Путін на зустрічі з колишнім президентом США Біллом Клінтоном, який перебуває у Москві на конференції з питань інвестицій.

«У вас там поліція розгулялася, людей до в’язниць запроторили. Щоправда, у них робота така у всіх. Я сподіваюся, що останнім позитивним тенденціям у наших міждержавних відносинах ці події не зашкодять», – сказав Путін.

Сполучені Штати також заявляють, що арешт одинадцятьох підозрюваних у шпигунстві на користь Росії не вплине на зусилля з поліпшення відносин Вашингтона і Москви.

Речник Білого дому Роберт Ґіббз сказав учора, що затримання було справою правоохоронних органів, які «діяли відповідним чином».

У понеділок у США оголосили, що на території країни затримали десятьох підозрюваних у шпигунстві на користь Росії. Ще одного чоловіка заарештували пізніше на Кіпрі; пізніше цю людину випустили там під заставу до судового розгляду екстрадиції до США.

Офіційно їх звинувачують не в шпигунстві, а в тому, що вони були агентами впливу іноземного уряду і не зареєстрували офіційно цю свою діяльність належним чином. Більшість із них також звинувачена в відмиванні грошей.
XS
SM
MD
LG