Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники закликають Петреуса захищати цивільних в Афганістані


Правозахисна організація Amnesty International закликала ймовірного майбутнього командувача військ США і міжнародних сил в Афганістані американського генерала Дейвіда Петреуса подвоїти зусилля військових, щоб якомога зменшити кількість жертв серед цивільних.

Організація заявила, що стривожена тією критикою, яка лунає на адресу обмежень на дії військ, що їх запровадив попередній командувач, і пропозиціями новому командувачеві послабити їх.

Сам Петреус, який попередніми роками вже був чільним командувачем американських військ в Іраку, на вчорашньому слуханні в комітеті Сенату США пообіцяв «дуже уважно вивчити» правила застосування вогню і ведення бойових дій, якими користуються іноземні війська в Афганістані. Ці правила критикують через дедалі більші кількості цивільних людей, загиблих від дій військовиків.

Комітет із військових питань Сенату Конгресу США підтримав учора генерала як кандидата на командувача американських військ і міжнародних сил в Афганістані, обраного президентом Бараком Обамою.

Повний склад Сенату має розглянути затвердження кандидатури Петреуса пізніше цього тижня. Він має замінити генерала Станлі МакКрістала, якого усунули з тієї ж посади минулого тижня після того, як той покритикував кількох чільних американських посадовців у журнальній статті. МакКрістал відтак заявив, що має намір узагалі піти в відставку з армії.
XS
SM
MD
LG