Доступність посилання

ТОП новини

Країни Митного союзу в СНД запускають спільний Митний кодекс


Сьогодні має набути чинності Митний кодекс, єдиний для трьох країн зі складу СНД, які раніше створили свій Митний союз, – Росії, Казахстану і Білорусі.

Цей кодекс має на меті спростити порядок пересування товарів цими країнами. Набуття ним чинності й дасть можливість почати реальну діяльність Митного союзу, який від початку року існував на папері.

Водночас наразі не зрозуміло, в якому складі починає діяти цей союз – у всіх трьох країнах чи тільки в Росії й Казахстані. Досі не відомо, чи ратифікувала Митний кодекс Білорусь.

Напередодні Мінськ висловлював низку зауважень щодо російських експортних мит на нафту й нафтопродукти і давав знати, що може не приєднатися до діяльності Митного союзу, принаймні тим часом.

Учора ввечері в російських засобах інформації з’явилися повідомлення, що парламент Білорусі таки ратифікував Митний кодекс на закритому засіданні, перш ніж розійтися на канікули. Офіційних підтверджень цієї інформації немає.

Раніше Москва заявляла, що Митний союз усе одно запрацює, чи то як «трикутник» Росії, Казахстану й Білорусі, чи лише з двох перших країн без останньої, яка зможе приєднатися пізніше.

Президенти цих трьох країн мають зустрітися в казахстанській столиці Астані 5 липня.
XS
SM
MD
LG