Доступність посилання

ТОП новини

«Метінвест» стане власником 75% акцій ММК імені Ілліча


Компанія «Метінвест», одним із власників якої є Рінат Ахметов, має намір сконцентрувати 75% акцій Маріупольського комбінату імені Ілліча. Як йдеться в повідомленні меткомбінату, акціонери підприємства на зборах 1 липня вирішили включити до переліку інвесторів, серед яких будуть розміщуватися акції додаткової емісії, компанію «Метінвест».

«Після розміщення акцій додаткової емісії, 75% акцій будуть належати «Метінвесту» (з урахуванням акцій, які вже йому зараз належать)», – мовиться в повідомленні.

Також близько 23% акцій залишаться під контролем голови правління – генерального директора комбінату Володимира Бойка.

У червні голова правління комбінату Володимир Бойко заявив, що ММК імені Ілліча веде переговори з «Метінвестом» про об’єднання.

«Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча» – одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом виробництва. Підприємство випускає сталевий лист для суднобудування, нафтопровідних, газо- і водопровідних труб, балонів для скраплених газів. Це єдиний в Україні виробник оцинкованого холоднокатаного листа. Продукція комбінату експортується в більш ніж 50 країн світу.
XS
SM
MD
LG