Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко прибула до суду, який розглядатиме скаргу на арешт Макаренка


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко прибула до Апеляційного суду Києва, який, як заплановано, розглядатиме скаргу на взяття під варту колишнього керівника Державної митної служби України Анатолія Макаренка.

Біля центрального входу до суду на підтримку Макаренка зібралися близько півтисячі прихильників БЮТ. Учасники акції тримають державні прапори і плакати з написами: «СБУ – ворог митниці», «Макаренко – честь і совість України», «Свободу патріоту Макаренку!».

Стокгольмський арбiтражний трибунал 8 червня ухвалив рiшення, яким зобов’язав «Нафтогаз України» повернути «РосУкрЕнерго» 11 мільярдів кубометрiв газу, а також передати їй 1,1 мільярда кубів газу як компенсацiю.

Ідеться про 11 мільярдів кубометрів газу, який належав «РосУкрЕнерго», перебував в українських газосховищах як транзитний і не числився на митній території України, але в квітні минулого року був розмитнений на користь «Нафтогазу». Цю операцію захищала тодішня прем’єр Юлія Тимошенко. За офіційною версією її уряду, українська сторона перебрала газ як погашення боргу «РосУкрЕнерго» перед «Газпромом», право на який російська сторона передала українській за результатами минулорічних газових домовленостей Тимошенко.

Пізніше голова СБУ Валерій Хорошковський повідомив про порушення справи за фактом завдання збитків державі Україна у зв’язку з рішенням Стокгольмського арбітражу. Зокрема, в цій справі на два місяці заарештували екс-голову Держмитниці Макаренка.


XS
SM
MD
LG