Доступність посилання

ТОП новини

Гілларі Клінтон провела зустріч із Юлією Тимошенко


Юлія Тимошенко сьогодні під час зустрічі з державним секретарем США Гілларі Клінтон заявила про ознаки встановлення в Україні авторитарного режиму та запровадження цензури в засобах масової інформації, повідомляє сайт Юлії Тимошенко.

«Ситуація є дуже складною, але ми не відступимо від того, щоб Україна стала демократичною, європейською державою назавжди», – сказала Юлія Тимошенко.

Крім того, екс-прем'єр-міністр навела факти про інші, на її думку, загрози для незалежності України, зокрема, за її словами, про втрату економічної та енергетичної незалежності країни, репресії проти політичних опонентів та встановлення контролю над судовою гілкою влади, повідомляє сайт Юлії Тимошенко.

Гілларі Клінтон у свою чергу заявила, що США поділяють стурбованість Юлії Тимошенко та наголосила, що Сполучені Штати готові допомогти опозиції у захисті демократичних стандартів.

«Роль опозиції є надзвичайно важливою, і я бажаю вам успіху у цьому. Ми будемо підтримувати українську демократію і незалежність та хочемо допомогти вам заохотити уряд, щоб він приймав рішення в інтересах українського народу», – зазначила вона.

Держсекретар США подякувала Юлії Тимошенко та українському народу за вклад для забезпечення незалежності України.

«Я висловлюю подяку Юлії Тимошенко і народу України за вклад для забезпечення української незалежності і розвиток демократичних інституцій у вашій країні», – сказала Гілларі Клінтон, як наводить її слова сайт Юлії Тимошенко.

Раніше сьогодні державний секретар США Гілларі Клінтон провела зустрічі з Президентом Віктором Януковичем і главою МЗС Костянтином Грищенком.
XS
SM
MD
LG