Доступність посилання

ТОП новини

Грищенко обговорить із німецьким колегою інцидент із Ланґе


Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив учора, що обговорить зі своїм німецьким колегою Ґідо Вестервелле, за його словами, «прикрий інцидент», що стався з керівником українського представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе.

Як сказав він у програмі «Велика політика» на телеканалі «Інтер», він говоритиме про інцидент із затриманням німецького громадянина на кордоні в аеропорті «Бориспіль» на в’їзді в Україну в понеділок, коли перебуватиме з візитом у Німеччині.

За словами міністра, «цю сторінку ми перегорнули», і Україна має продовжувати співпрацю з неурядовими організаціями, вести з ними діалог, побудований на принципах демократії та взаємної поваги.

При цьому Грищенко додав, що, за його словами, «тисячам» українських громадян теж доводиться сидіти в німецьких аеропортах, поки там з’ясовують, які до них мають претензії, але пересічні українці не можуть розраховувати на такий резонанс.

Керівника українського представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе 26 червня впродовж 10 годин не пропускали в Україну в аеропорті «Бориспіль».

Пізніше заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман заявила, що служби, які не пропускали німецького громадянина в Україну, мали «дуже серйозну аргументацію» своїх дій.

Інші українські органи так і не коментували цей інцидент.

Спостерігачі нагадують, що останнім часом Ніко Ланґе оприлюднив кілька публікацій із критичною оцінкою дій нового Президента Віктора Януковича та його команди і змін в Україні, які відбулися після його приходу до влади.
XS
SM
MD
LG