Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко в Кракові заявляє про повернення авторитаризму в Україні


Лідер Блоку Юлії Тимошенко, виступаючи сьогодні в дискусії на зустрічі загальносвітового демократичного форуму – «Спільноти демократій» – у польському місті Кракові, заявила, що покладає великі сподівання на це зібрання демократичної спільноти, «тому що один з пунктів порядку денного – це складання Дорожньої карти, як зробити всі інституції за зміцнення демократії у світі більш ефективними».

Юлія Тимошенко висловила переконання, що сьогодні для України це «ефективна складова порядку денного», бо, за її словами, «сьогодні в Україні змінилася влада після Помаранчевої революції і ми спостерігаємо, як починає повертатися після свободи (а ми зробили добрий ковток свободи після пострадянського засилля) авторитаризм у нашу країну».

Вона також заявила, що в Україні «починають згортатися процеси зміцнення незалежності».

«…Я не хотіла б, щоб певні доцільності геополітичних планів ставали вищі, ніж цінності розбудови демократії. Ми хотіли б, щоб світ помітив, що Україна намагається стати на ноги, і коли в Україні сьогодні починається поступ назад, у неприємне радянське минуле, коли в Україні починають згортатися всі процеси зміцнення незалежності, нам потрібно, щоб світ зміг про це сказати правду, чітку, відверту, і це допомагатиме громадянському суспільству в Україні, яке сьогодні залишилося останньою барикадою демократії, щоб суспільство відчуло плече демократичного світу, а не тільки його оцінки», – сказала Тимошенко.

Лідер БЮТ також заявила, що «для пострадянських країн, які важко виходять зі стану авторитаризму і диктатури, дуже важливо, щоб світ правильно оцінював, щоб правильно і вчасно давав поради, і головне – щоб ця оцінка не сповідувала подвійних стандартів».
XS
SM
MD
LG