Доступність посилання

ТОП новини

Місцеві вибори можуть обійтися в мільярд гривень – Магера


Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера оцінює проведення місцевих виборів у понад мільярд гривень. «Я не хочу вас лякати, але це будуть великі видатки», – сказав Магера.

Водночас заступник голови ЦВК наголосив, що остаточну суму видатків на вибори визначать лише після ухвалення Верховною Радою законопроекту про внесення змін до закону про проведення місцевих виборів, оскільки у разі його ухвалення можуть змінитися певні статті видатків на підготовку виборів.

Магера додав, що, за даними ЦВК, із 2006 року в країні провели 856 позачергових виборів місцевих рад і сільських, селищних і міських голів, і, відповідно до Конституції, відповідні чергові вибори в цих адміністративно-територіальних одиницях не будуть проводитися.

1 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект «Про вибори депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів», що зокрема, передбачає запровадження місцевих виборів за мажоритарно-пропорційною системою без участі блоків політичних партій.

Верховна Рада призначила проведення місцевих виборів на 31 жовтня.
XS
SM
MD
LG