Доступність посилання

ТОП новини

Тестування варто зробити частково платним – Лікарчук


Фахівці Центру оцінювання якості освіти заявляють, що проведення зовнішнього незалежного оцінювання варто зробити в Україні частково платним для охочих стати студентами. Про це заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

«Це наші побажання. Буде воно платним чи ні, залежить не від нас, це залежить від того, яке рішення ухвалить уряд, а може навіть і парламент», – сказав Лікарчук.

За його словами, центр ініціює плату у випадках, коли людина, наприклад, хоче скласти більше тестів, ніж потрібно для вступу у вищий навчальний заклад, або хоче прийти на додаткову сесію чи пройти повторно ЗНО.

На переконання фахівців центру, варто запровадити порядок повернення витрачених коштів тими, хто зареєструвався, але без поважних причин не прийшов на тестування. «Якби така норма вже була виписана, то цього року в бюджет було б повернуто більше 10 мільйонів гривень», – додав Лікарчук.

Крім того, директор центру зауважив, що тестування-2010 засвідчило необхідність ухвалення закону про зовнішнє тестування, «який враховував би всі ті моменти, зокрема і захист зовнішнього оцінювання від тиску, який на нього чинився і чиниться надалі».
XS
SM
MD
LG