Доступність посилання

ТОП новини

Обама: Ізраїлю доводиться захищати свою безпеку


Президент Сполучених Штатів Барак Обама, приймаючи у Білому домі прем’єр-міністра Ізраїлю Біняміна Нетаньягу, зазначив, що Ізраїлеві, як і раніше, доводиться мати справу з загрозою своїй безпеці, і висловився за продовження тиску на Іран через ядерну програму Тегерана. За словами Обами, «Сполучені Штати ніколи не вимагатимуть від Ізраїлю робити кроки, які можуть іти всупереч його інтересам безпеки».

Нетаньягу, промовляючи на спільній прес-конференції у Білому домі, закликав «інших світових лідерів наслідувати приклад США та низки країн і схвалити суворіші санкції проти Ірану, які в першу чергу спрямовані проти його енергетичного сектору».

Раніше сьогодні Іран заявив, що переговори щодо його ядерної програми можуть відновитися 1 вересня – за умови, якщо так звана «група шести» погодиться виконати низку умов, і однією з цих умов є висловити своє ставлення до ядерної програми Ізраїлю.

До «групи шести» входять п’ять постійних членів Ради Безпеки ООН і Німеччина. Усі вони підтримали нові санкції проти Ірану, схвалені нещодавно Радою Безпеки.
XS
SM
MD
LG