Доступність посилання

ТОП новини

ВІЛ-позитивні протестують під Кабміном проти виселення лікарні


Сьогодні громадськість, лікарі та ВІЛ-позитивні українці пікетували Кабінет Міністрів на знак протесту проти рішення уряду виселити клініку Інституту епідеміології імені Громашевського, розташовану поруч з Києво-Печерською Лаврою.

Акцію провели під гаслом «Розпродаж лікарень. Дорого». Як повідомила прес-секретар Всеукраїнської мережі ВІЛ-позитивних Ганна Грекова, у цій лікарні стоять на обліку та лікуються люди з усіх куточків України. «Наш протест проти закриття лікарні і, фактично, виселення хворих на вулицю, підтримують громадські організації та лікарські товариства по усій Україні. Нині подібні акції відбуваються в усіх обласних центрах держави», – каже Грекова.

Голова Всеукраїнської мережі ВІЛ-позитивних Володимир Жовтяк заявив: «Забирати у хворих і медиків приміщення лікарень стає в Україні загрозливою тенденцією: так. у Києві минулого тижня продано будівлю, де розташовувався «Кабінет довіри з ВІЛ – СНІД».

14 червня цього року Кабінет Міністрів зобов’язав керівників профільних відомств «здійснити до 16 липня 2010 року заходи щодо виселення з території Києво-Печерської Лаври суб’єктів господарювання, діяльність яких не пов’язана з діяльністю монастиря та Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника».

Заяви ж громадськості щодо виселення хворих на вулицю уряд розцінив як провокацію, і як інформує прес-служба Кабміну, «відповідне рішення ухвалене з метою … покращення умов для хворих, яких згодом переселять у краще приміщення. До 16 липня має бути розроблено план – графік переселення клініки Інституту імені Громашевського в інше приміщення».
XS
SM
MD
LG