Доступність посилання

ТОП новини

Кошти МВФ не пiдуть на повернення боргiв перед «РосУкрЕнерго» – Тiгiпко


Віце-прем’єр Сергій Тігіпко виключає, що кошти Міжнародного валютного фонду будуть використані на погашення боргу Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» перед «РосУкрЕнерго». «У бюджеті статті на повернення грошей «РосУкрЕнерго» я не бачив, тому що її там просто немає, тому ці кошти не будуть використані на повернення (боргів перед РУЕ)», – сказав Тігіпко.

За його словами, більша частина коштів МВФ піде на поповнення золотовалютних резервів Нацбанку, інша частина на покриття дефіциту держбюджету.

Ранiше опозицiйний уряд затвердив звернення до МВФ, в якому застерiгає Раду директорiв Фонду вiд надання Українi нової позики до ухвалення парламентом рiшень, що виключають можливiсть використання цих коштiв для розрахункiв iз «РосУкрЕнерго».

«У нас є пiдстави вважати, що левова частка коштiв нового кредиту МВФ, у разi його надання, може бути використана не за призначенням – не для проведення справжнiх реформ, вiдповiдальної фiскальної полiтики та стабiлiзацiї фiнансового сектора, а для розрахункiв iз «РосУкрЕнерго» i компенсацiєю щонайменше 5,4 мільярда доларів власникам i тiньовим полiтичним спонсорам «РосУкрЕнерго», – йдеться в текстi звернення.

Цього місяця Міжнародний валютний фонд оголосив, що мiсiя МВФ, яка завершила роботу в Києвi 3 липня, пропонуватиме Радi директорiв Фонду надати Українi позику на 14,9 мільярда доларів у рамках програми stand-by, реалiзацiя якої триватиме два з половиною роки.


XS
SM
MD
LG