Доступність посилання

ТОП новини

Онопенко: закон про судоустрій потребує істотного допрацювання


Голова Верховної Суду Василь Онопенко виступає за «істотне доопрацювання» законопроекту «Про судоустрій і статус суддів» перед його розглядом в другому читанні. Про це він сказав, виступаючи в сесійній залі Верховної Ради.

За його словами, ухвалення цього законопроекту в цілому в запропонованому варіанті знищить українську судову систему. «При набутті цим законом чинності в Україні такої окремої галузі влади як судова вже не буде», – заявив Онопенко.

Голова ВСУ наголосив, що близько 20 положень цього законопроекту суперечать Конституції. Зокрема, за його словами, це стосується зниження статусу Верховного Суду й надання Вищій раді юстиції права призначати й звільняти суддів з посад голів і заступників голів судів.

Зі свого боку, міністр юстиції Олександр Лавринович закликав депутатів підтримати законопроект у другому читанні.

Сьогодні Верховна Рада почала розгляд законопроекту «Про судоустрій і статус суддів» у другому читанні. До законопроекту подали понад півтори тисячі поправок. Раніше сьогодні парламент вирішив продовжити роботу вечірнього засідання до закінчення розгляду законопроекту про судоустрій і статус суддів.
XS
SM
MD
LG