Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: план дій зі скасування віз Україна і ЄС ухвалять восени


Мiнiстерство закордонних справ України очiкує затвердження планiв дiй щодо впровадження безвiзового режиму з Євросоюзом восени цього року. Про це сьогодні заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко після переговорів з фінським колегою Александером Стуббом.

За словами Грищенка, Україна розробила конкретний план з ухвалення законодавчих актів, необхідних для вільного пересування громадян країни до ЄС. «Це стосується виготовлення біометричних паспортів, із захистом персональних даних, здійснення інших необхідних кроків. А з іншої сторони, ми розробили план дій щодо безвізового режиму і розраховуємо на його ухвалення восени цього року», – заявив міністр. У разі ухвалення плану, Україна розраховує на успішне і динамічне продовження діалогу з ЄС «на візовому напрямку», і сподівається на досягнення позитивного результату впродовж найближчих років.

Міністр закордонних справ Фінляндії Стубб наголосив, що перед Україною стоять три важливі євроінтеграційні завдання: скасування візового режиму, створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом та набуття асоціації з ЄС. «Фінляндія готова поділитися досвідом євроінтеграції, ми залишаємось друзями України в ЄС», – заявив міністр.

XS
SM
MD
LG