Доступність посилання

ТОП новини

Рівненські депутати не підтримали програму про Рік ветеранів Великої вітчизняної


Програма з проведення у 2010 році Року ветеранів Великої вітчизняної війни була винесена на розгляд сьогоднішньої сесії на виконання Указу Президента України від 23 березня 2010 «Про додаткові заходи щодо відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» та відповідних постанов Верховної Ради України й розпорядження Кабінету Міністрів.

Програма передбачала низку заходів, зокрема, фінансову підтримку статутної діяльності обласних ветеранських організацій, забезпечення ветеранів медичними препаратами та фінансування госпіталів ветеранів ВВв, впорядкування та збереження місць поховання осіб, які загинули під час війни, проведення ремонтів квартир та будинків ветеранів тощо. Виконання програми мало забезпечуватися за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, а також позабюджетних джерел фінансування. Згідно з проектом рішення, аналогічні Програми мали бути увалені на рівні районів.

Однак частина депутатів не погодилися ухвалити проект рішення в поданій редакції. Вони пропонують ухвалити програму з проведення Року ветеранів Другої світової війни та національно-визвольних змагань та змінити відповідні формулювання в поданому облдержадміністрацією тексті. Як пояснили депутати з фракцій УНП і БЮТ, у нинішній редакції програми ігнорується пам’ять про людей, які обороняли територію області до 1941 року, тобто брали участь у воєнних діях, які велися на теренах Рівненщини з 1939 року.
XS
SM
MD
LG