Доступність посилання

ТОП новини

Іспанські політики турбуються долею німецького восьминога


Лихоманка довкола восьминога Пауля із німецького океанаріуму в місті Обергаузені поширилась і на іспанських політиків. Сьогодні прем’єр-міністр Іспанії Хосе Луїс Родріґес Сапатеро, коментуючи журналістам перемогу своєї збірної, запропонував, жартома, «виділити охорону для провидця-Пауля», який за день до півфіналу «передрік» виграш іспанській збірній над збірною Німеччини.

Міністр довкілля Іспанії Елена Еспіноса пропонує подати заявку на охорону цих видів восьминогів, «щоб він часом не потрапив на стіл» в якості їжі. А іспанський міністр промисловості Мігель Себастьян запропонував «перевезти провидця до Іспанії, де йому буде безпечніше».

Міжнародні ЗМІ цитують заяви на тему восьминога, який у Чемпіонаті світу з футболу 2010 жодного разу не схибив – на телеканалах CNN, BBC, ZDF Пауль став медійною зіркою.

Для того, щоб молюск «зробив ставку», до нього в акваріум опускають скляні ящики з їжею. На кожному з ящиків – прапор країни, яка бере участь у грі. Вважають, що переможцем стане та команда, до чийого прапора Пауль доторкнеться раніше.

Свій наступний прогноз Пауль зробить у п’ятницю в 11 ранку за європейським часом щодо гри за третє місце між командами Німеччини та Уругваю.

Речниця окенаріуму Таня Мунціґ в інтерв’ю німецькому виданню FOCUS висловила сподівання, що після цього прогнозу восьминіг не буде занадто ситий і зможе «передбачити» результат фіналу між Іспанією та Нідерландами. При цьому вона зазначила, що для дворічного восьминога-Пауля «все це лише гра».
XS
SM
MD
LG