Доступність посилання

ТОП новини

У БЮТ називають «шантажем опозиції» арешт Діденка


Затримання колишнього заступника керівника «Нафтогазу України» Ігоря Діденка є «прямим шантажем опозиції головою СБУ Валерієм Хорошковським», заявив заступник голови фракції БЮТ Сергій Соболєв.

«Оскільки їм не вдалося зламати офіцера Макаренка, який зараз перебуває в камері з шістьма обвинуваченими у вбивствах, у зґвалтуваннях, з тим же відомим «колядником» Зваричем. Зрозуміло, що все це робилося з однією метою – морально і фізично зламати Макаренка. Це їм не вдалося… Тепер вони використали цей досвід проти Діденка», – цитує Соболєва прес-служба БЮТ.

Сьогодні в прес-центрі Служби безпеки України офіційно підтвердили факт затримання колишнього першого заступника голови НАК «Нафтогаз України» Діденка.

У відомстві зауважили, що наразі проводяться слідчі дії в рамках розслідування кримінальної справи стосовно Діденка, порушеної ще 10 червня за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

2009 року «Нафтогаз України» вилучив у «РосУкрЕнерго» 11 мільярдів кубометрів газу в рамках домовленості з «Газпромом». «РосУкрЕнерго» не погодилася з цим рішенням і подала позов до Стокгольмського арбітражу.

Суд зобов’язав «Нафтогаз» повернути швейцарському газотрейдеру цей обсяг газу, а також передати компанії 1,1 мільярда кубометрів як компенсацію.

Пізніше голова СБУ Валерій Хорошковський повідомив про порушення кримінальної справи за фактом завдання збитків державі Україна у зв’язку з цим рішенням Стокгольмського арбітражу.
XS
SM
MD
LG