Доступність посилання

ТОП новини

Парламент зняв можливість ухвалювати на референдумі нову редакцію Конституції


Верховна Рада схвалила в суботу поправку до законопроекту про всеукраїнський референдум, якою з нього цілком вилучено статтю про можливість схвалювати на референдумі нову редакцію Конституції чи вносити через референдум зміни до Основного Закону.

Ця ж стаття в первісному тексті також передбачала можливість на підставі результатів референдуму скасовувати, оголошувати про втрату чинності чи визнавати недійсними закони про внесення змін до Конституції, але цю норму народні депутати вилучили ще в п’ятницю.

Водночас наразі в законопроекті лишається стаття схожого змісту з вилученою – про можливість через референдум «змінювати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України».

Опозиція вимагала розглянути в суботу вилучення й цієї статті, але перший віце-спікер Адам Мартинюк, який головував на засіданні, не виніс це на голосування.

Верховна Рада в суботу проводить сесійне засідання, на якому розглядає низку законопроектів, зокрема, про всеукраїнський референдум, до якого подано понад 900 поправок.
XS
SM
MD
LG