Доступність посилання

ТОП новини

Учасники саміту СНД в Ялті позитивно оцінили результат


Шість із одинадцяти голів держав-учасниць СНД, які зустрілися в суботу в Криму на неформальний саміт, що протривав близько години, у спільній заяві за його підсумками позитивно оцінили їх.

Президенти України, Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Казахстану і Росії обговорили питання економічної й інвестиційної співпраці в межах СНД, а також перспективи спільних проектів розвитку транспортної й туристичної інфраструктури, у тому числі на регіональному рівні, мовиться в заяві.

За її текстом, учасники зустрічі приділили особливу увагу питанню лібералізації торгівлі між їхніми країнами й досягли домовленості продовжити активну роботу над новим Договором про зону вільної торгівлі в СНД і розглянути цю тему на черговому офіційному саміті.

Вони також підтримали ініціативу провести в Києві у квітні 2011 року міжнародну конференцію «25 років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього», присвячену подоланню наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, включно з питанням про перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.

Неформальна зустріч низки керівників країн-учасниць СНД в Лівадійському палаці біля Ялти в Криму відбулася з ініціативи Президента України Віктора Януковича.

На вечір суботи була також запланована святкова вечеря учасників саміту на честь 60-річчя Януковича, яке він святкував у п’ятницю, в іншій місцевості Криму, на урядовій дачі в Форосі.
XS
SM
MD
LG