Доступність посилання

ТОП новини

Суд скасував порушення справи за перешкоджання діяльності журналіста


Сьогодні Шевченківський районний суд Києва скасував постанову про порушення кримінальної справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналіста «Нового каналу» Сергія Кутракова.

Як повідомляє «Телекритика» з посиланням на журналіста, суд сьогодні задовольнив скаргу «Беркута», подану у відповідь на порушення кримінальної справи. «Я думаю, що цією постановою суд дав приклад усім правоохоронним структурам, як працювати з журналістами. А подавати апеляцію – це справа прокуратури, а не моя особиста», – заявив Кутраков.

У постанові суду наголошується, що при порушенні кримінальної справи проти співробітників «Беркута» не були дотримані вимоги статті 98 КПК України. Зокрема, на думку суду, в постанові слідчого відсутні дані, які б свідчили про наявність в діях обвинувачених ознак злочину щодо перешкоджання діяльності журналіста та заподіяння йому тілесних ушкоджень.

8 квітня у приміщенні «Українського дому» кореспондент «Нового каналу», виконуючи редакційне завдання, проводив зйомку сюжету про відкриття фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН-УПА». Коли розпочалася штовханина між організаторами виставки та ВО «Свобода», Кутраков фіксував ці події на камеру,однак охоронці виштовхали кореспондента з коридору, завдавши йому при цьому тілесні ушкодження.
XS
SM
MD
LG