Доступність посилання

ТОП новини

Уряд планує розширити кiлькiсть сiмей, якi претендують на субсидiї


Кабінет Міністрів України має намiр на сьогоднішньому засіданні розширити перелік категорій населення для виплати субсидій на компенсацію зростання тарифів на природний газ. Про це повідомив прем’єр Микола Азаров.

«Сьогодні уряд розгляне питання... про посилення соціального захисту громадян у зв’язку з тим, що вчора Національна комісія з регулювання електроенергетики вирішила впорядкувати тарифи на газ, щоб поступово наблизити їх до реальних витрат», – сказав прем’єр.

Азаров наголосив на необхідності забезпечення максимально можливого соціального захисту населення у вигляді компенсації частини витрат на оплату комунальних послуг. «Щоб частка сімейного бюджету в малозабезпечених сім’ях, що витрачається на оплату комунальних послуг, стала меншою», – сказав Азаров.

Прем’єр нагадав, що зараз діє компенсація, якщо оплата житлово-комунальних послуг перевищує 20% від сукупного доходу для працездатних громадян і 15% – для непрацездатних.

Кабмін має намір ухвалити рішення про те, що компенсація виплачуватиметься, якщо оплата комунальних послуг перевищуватиме 15% для працездатних і 10% – для непрацездатних.

Національна комісія регулювання електроенергетики постановила, що з 1 серпня роздрібні ціни на природний газ для населення підвищуються на 50%.
XS
SM
MD
LG