Доступність посилання

ТОП новини

Профспілки планують оскаржити в судi пiдвищення цiни на газ


Нацiональний форум профспiлок України має намiр оскаржити в судi пiдвищення цiни на природний газ для населення. Як повiдомляє прес-служба НФПУ, вiдповiдну заяву форуму пiдписав його голова Мирослав Якибчук.

«Урядовi плани стосовно пiдвищення цiни на газ порушують конституцiйний принцип заборони ухвалення рiшень, що погiршують соцiальне становище громадян», – йдеться в заяві.

У НФПУ наголосили, що пiдвищення цiни на газ для населення необґрунтоване, оскiльки населення України споживає саме український газ, а не iмпортний.

Апеляцiю влади до зобов’язань перед Мiжнародним валютним фондом у профспілках вважають неправомiрною, i звертають увагу на попередні заяви української влади про те, що зниження цiни на росiйський газ дасть змогу вiдмовитися від підвищення роздрiбних цiн на газ для населення.

Крiм того, в НФПУ зауважили, що уряд спочатку має розробити план реформ у сферi житлово-комунального господарства, розмежувати тарифи для найбiльш забезпечених i соцiально незахищених верств населення, запровадити податок на майно, чiтко визначити видатки на реформи.

Напередодні на сайтi Національної комісії регулювання електроенергетики оприлюднили постанову, згiдно з якою з 1 серпня цiни на газ для населення зростуть на 50%.
XS
SM
MD
LG