Доступність посилання

ТОП новини

Витік нафти в Мексиканську затоку перекрили на початку випробування


Фахівці нафтової компанії BP зупинили вилив нафти в Мексиканську затоку в четвер уперше від часу квітневої аварії, яка зруйнувала нафтовидобувну платформу і пошкодила свердловину на глибині півтора кілометра на дні океану.

На новому куполі, яким перекрили аварійну свердловину, закрили всі три клапани, і, як сказав один із чільних керівників компанії Кент Веллз, «чудово, що нафта вже не виливається в Мексиканську затоку».

Але він наголосив, що це ще тільки початок випробування купола на щільність.

За його словами, фахівці уважно стежать за операцією, щоб виявити можливий витік нафти, якщо він з’явиться.

Це наразі найбільший успіх у намаганні зупинити найгірший в історії США вилив нафти в море.

Компанія BP перебуває під значним тиском необхідності якнайшвидше зупинити вилив, який від часу аварії 22 квітня завдає великої екологічної й економічної шкоди. Від того часу до води щодня виливалися десятки тисяч барелів нафти.

Нафта забруднює береги всіх п’яти прибережних із Мексиканською затокою штатів США, спричиняє загибель птахів, морських черепах і дельфінів, руйнує унікальні берегові екосистеми й загрожує рибальству й туризмові в усьому регіоні.

Транснаціональна нафтова компанія BP («Бі-Пі») зі штаб-квартирою в Лондоні до 1999 року була відома як British Petroleum («Брітіш Петролеум»), але відтоді відмовилася від цієї назви й не вживає її, щоб наголосити, що вона вже давно далеко не тільки британська.
XS
SM
MD
LG