Доступність посилання

ТОП новини

Литвин: деякі пункти Декларації про суверенітет досі не реалізовані


Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що низка положень Декларації про державний суверенітет є досі нереалізованими. Про це він сказав, виступаючи на урочистому засіданні парламенту, присвяченому 20-річчю ухвалення Декларації.

«Зізнаймося відверто, ряд її положень ще чекають на запровадження через наше легковажне ставлення до них або просто ігнорування їх», – сказав спікер.

За його словами, досі з моменту ухвалення Декларації не реалізоване повною мірою її положення про необхідність побудови правової держави для захисту прав і свобод людини через верховенство права. Як заявив Литвин, Україна розробила достатню законодавчу базу з прав людини, але не змогла забезпечити належну реалізацію їх захисту.

Крім цього, політик розкритикував Конституційний Суд за недостатній внесок у захист верховенства права як одного з найважливіших принципів Декларації.

Також, за словами спікера, Україна так і не змогла створити збалансованої системи поділу повноважень органів влади і їх взаємодії, як це передбачено в Декларації.

Сьогодні Верховна Рада проводить урочисте засідання з нагоди 20-річчя від дня ухвалення Декларації про державний суверенітет України.
XS
SM
MD
LG