Доступність посилання

ТОП новини

«Сі Бриз-2010»: розпочалася активна фаза навчань


Виходом сьогодні вранці з порту Одеси у Чорне море 15 кораблів і катерів розпочалася активна фаза українсько-американських навчань «Сі Бриз-2010».

Про це повідомив керівник прес-центру навчань Володимир Бова.

За його інформацією, у море вийшли, зокрема, сім кораблів та один катер Військово-морських сил України, три катери Державної прикордонної служби України, один корабель ВМС США, один корабель і два катери ВМС Туреччини.

Кораблі та катери працюють у морі у визначених районах.

Також, за інформацією Бови, протягом першого дня активної фази навчань «Сі Бриз-2010» у повітрі свої завдання при взаємодії з кораблями відпрацьовують три літаки і вертоліт морської авіації ВМС України. Вони здійснюють пошуково-рятувальне забезпечення навчань у морі, беруть участь у навчанні з протиповітряної оборони кораблів, пошуку, порятунку та евакуації постраждалих.

Як додав керівник прес-центру, у береговій компоненті навчань «Сі Бриз-2010», що діє на загальновійськовому полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області, триває командно-штабне комп’ютерне навчання з багатонаціональним штабом батальйону.

У багатонаціональному штабі батальйону морської піхоти працюють українські, американські, грузинські та молдавські офіцери.

XS
SM
MD
LG