Доступність посилання

ТОП новини

Лідери США та Британії закликали Іран поновити ядерні переговори


Досягти мирного врегулювання суперечностей навколо ядерної програми Ірану ще не пізно. Відсутність прогресу в цьому питанні змушує активізувати процес запровадження нових санкцій проти Тегерана.

Так вважають лідери Сполучених Штатів і Великої Британії, які зустрілися ичора у Вашингтоні.

Виступаючи на прес-конференції після переговорів з президентом США Бараком Обамою, прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон заявив: «Іран має відмовитися від ідеї набуття ядерної зброї. Ми закликаємо іранський режим негайно поновити переговори з міжнародним співтовариством. Америка і Велика Британія разом із партнерами готові вести переговори в дусі доброї волі. В іншому разі ми активно запроваджуватимемо пакет санкцій, узгоджений з Організацією об’єднаних націй, і європейські країни також вдадуться до таких кроків».

Рада Безпеки ООН схвалила четвертий раунд санкцій проти Ірану в червні, щоб посилити тиск на Тегеран з метою обмеження програми збагачення урану.

Сполучені Штати, Велика Британія і їхні союзники підозрюють, що Іран використовує свою ядерну програму для розробки атомної зброї, натомість Тегеран твердить, що має лише мирні наміри.

Американський і британський лідери також привітали результати конференції у Кабулі з питань майбутнього Афганістану. Учасники конференції підтримали план, згідно з яким афганські армія та поліція відіграватимуть провідну роль у гарантуванні безпеки країни з 2014 року. Сполучені Штати раніше оголосили про виведення частини військ з Афганістану з літа наступного року.
XS
SM
MD
LG