Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Путін, герой в Криму


Сімферополь – Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін не злякався некерованих байкерів і сам з’явився до них на байкерську стоянку під горою Госфорт на околиці Севастополя. Напередодні російські інформагенції з посиланням на спецслужби повідомили про загрози, що постали перед главою уряду Росії під час проїзду з Ялти, де він мав спілкуватися з українським Президентом, до Севастополя, де збирався святкувати День Військово-морського флоту Росії.

Все виявилося простіше: російський прем’єр на триколісному мотоциклі з українським і російським прапорами на задньому сидінні сам прибув на байкер-шоу. Одягнутий у все чорне (учасники довго обговорювали – чи це данина «чорносорочечникам» чи «гітлерюгендові»), але його виступ був підкреслено інтернаціональним.

Окрім похвал на адресу Президента України за проросійську політику, Володимир Путін неочікувано для проросійськиїх активістів проголосив: «Да здравствуєт Україна!» Не дочекавшись відповіді про «Слава героям», він крикнув українською: «Нехай живе байк!», чим викликав певну розгубленість у натовпу.

Ще певне замішання російський очільник викликав, переплутавши сусідній Херсонес із Херсоном, якому приписав хрещення князя Володимира.

До Ялти на зустріч з Віктором Януковичем Володимир Путін їхав уже без українського прапора, а з Президентом України зустрічався уже в блакитному піджаку.

Він розповів про свою зустріч із страшними байкерами, а Віктор Янукович наголосив на «важливості подальшого розвитку двосторонніх відносин України з Росією і створенні дієвих механізмів такої співпраці», повідомляє прес-служба голови української держави.

Прем’єр-міністр Росії у свою чергу подякував Президентові України за запрошення відвідати Крим: «Я давно не був у Криму, і мені цікаво подивитися, що тут і як змінюється».

Володимир Путін додав, що йому дуже приємно бути тут напередодні Дня Військово-морських сил Росії. «Це дуже добре, що наші військові моряки – і російські, і українські – будуть в цей день разом», – зауважив Володимир Путін.

Очікується, що російський прем’єр у неділю відвідає Севастополь, де пройде військово-морський парад з нагоди Дня ВМФ Росії. Місцеві оглядачі не виключають, що у Севастополі побуває і Віктор Янукович.

Кримська преса також зазначає, що цього року парад також відбудеться без польотів авіації і ракетних стрільб, як і в часи президентства Віктора Ющенка. Разом з тим, у парадному строю кораблів російського флоту братимуть участь і плавзасоби ВМС України.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG