Доступність посилання

ТОП новини

У Калуші чекають обіцяних коштів на вирішення екологічних проблем


На екологічних об’єктах Калуша розпочали підготовчі роботи: укріплення дамби на хвостосховищах та Домбровському кар’єрі, підготовка під’їзних шляхів до них. Про це повідомив міський голова Калуша Ігор Насалик.

За його словами, така підготовча робота на дорогах і мостах необхідна, бо наступний етап потребуватиме використання важкої техніки.
Програма усунення екологічних проблем у Калуші, ухвалена урядом, передбачає виділення 386 мільйонів гривень.

Перший транш у розмірі 84 мільйонів гривень на дамбу і кар’єр розбитий по бюджетному розпису на кілька складових. Перших 12 мільйонів гривень Калуш отримав у червні. Наступні 40 мільйонів мають прийти у липні – наразі надходження ще не було. Інші кошти заплановані на вересень.

Програмою також передбачені 74 мільйони гривень на відселення людей із зони можливого просідання ґрунту над порожнинами.

Житло викуповуватимуть не лише у калуських будівельників, а й в івано-франківських. «Якщо вони вписуватимуться в суму 4300 гривень за квадратний метр, то з задоволенням підтримаємо їхній бізнес і викуплятимемо квартири, щоб людей переселити і в Івано-Франківськ», – зазначив Ігор Насалик.

Відселення ще не розпочалося, бо кошти ще не виділені.

Експерти заявляють про можливість техногенної катастрофи в Калуші через відходи місцевого хімічного підприємства.
XS
SM
MD
LG