Доступність посилання

ТОП новини

Британський суд відмовив в екстрадиції до Сербії боснійського діяча


Суд у Великій Британії відмовився в вівторок видати Сербії колишнього чільного боснійського керівника часів війни в Боснії Еюпа Ґанича, якого Белград звинувачує в воєнних злочинах.

Суддя одного з судів у Лондоні відхилив запит Сербії про його екстрадицію, вирішивши, що Белград не надав достатніх доказів, щоб звинуватити Ґанича. Таким чином, він зможе повернутися додому.

У Сербії відразу заявили, що оскаржуватимуть це рішення британського суду.

64-річного Еюпа Ґанича затримали за сербським ордером на арешт 1 березня на лондонському летовищі Гітроу, коли він, нині науковець, прибув до Британії читати лекцію в одному з університетів. Відтоді він залишався там спершу під вартою, а потім під обмеженням на пересування.

Сербія стверджує, зокрема, що саме Ґанич, який у 1992 році був членом колективного президентського органу Боснії й Герцеговини, віддав наказ розстріляти кількадесят поранених сербських (тоді ще югославських) військових. Ґанич заперечує свою відповідальність за це.

За повідомленнями, цей інцидент раніше вже розглядав Міжнародний кримінальний трибунал у справах колишньої Югославії в Гаазі і не знайшов доказів причетності Еюпа Ґанича.
XS
SM
MD
LG