Доступність посилання

ТОП новини

США і ЄС сподіваються на швидке поновлення переговорів з Іраном


Сполучені Штати Америки приєдналися вчора до Євросоюзу в сподіваннях, що переговори з Іраном невдовзі поновляться.

Речник Держдепартаменту США Філіп Кроулі заявив, що Сполучені Штати, як і раніше, «повністю готові» відновити переговори між шістьма великими державами та Іраном для з’ясування мети ядерної програми Тегерана.

«Ми говорили це торік і повторюємо тут: ми зацікавлені у процесі, тривалішому, ніж одне засідання, де ми зможемо отримати відповіді на багато запитань, які має міжнародне співтовариство», – сказав Філіп Кроулі.

Верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Катрін Аштон раніше вчора теж закликала поновити переговори з Іраном і зазначила, що будь-які нові переговори мають бути зосереджені винятково на ядерній програмі Тегерана.

США та їхні союзники підозрюють, що Іран має намір використовувати збагачений уран для виробництва ядерної зброї. Іран стверджує, що його програма збагачення урану спрямована на мирне виробництво енергії, але переконливих доказів цього не надає.

Переговори між Іраном і групою, яка складається з п’яти постійних членів Ради Безпеки ООН (США, Великобританії, Франції, Росії і Китаю), а також Німеччини, зайшли у глухий кут торік у жовтні. Це призвело до посилення санкцій ООН проти Ірану.
XS
SM
MD
LG