Доступність посилання

ТОП новини

Грузія затримала українське судно за захід до Абхазії


Берегова охорона Прикордонної поліції Грузії затримала судно під українським прапором за вхід до акваторії абхазького регіону без узгодження з грузинською владою.

Як повідомив сьогодні представник Прикордонної поліції Рамаз Тедорадзе на грузинському телеканалі «Руставі-2», суховантаж «Акорд» із капітаном – громадянином Росії й 12 членами екіпажу – громадянами України затримали після того, як він вийшов із вод біля берегів Абхазії.

За іншим повідомленням прес-служби Прикордонної поліції, членів екіпажу на судні було п’ятеро, з них четверо українців.

Судно з вантажем пшениці, затримане вчора, нині перебуває на рейді порту Поті, а проти капітана порушена кримінальна справа за статтею про порушення правил в’їзду на окуповану територію групою осіб, що передбачає в разі визнання вини позбавлення волі від 3 до 5 років.

Грузія офіційно вважає свої сепаратистські регіони Абхазію і Південну Осетію за території, окуповані Росією. Росія визнала ці самопроголошені утворення за «самостійні держави» і тримає в них свої війська.

Минулого року Грузія вже затримала щонайменше чотири іноземні судна за порушення заборони в’їзду на окуповані території, коли вони прямували до берегів Абхазії або від них.

Капітана одного з них, громадянина Туреччини, засудили на 24 роки ув’язнення, але під тиском Анкари пізніше звільнили. Суди також постановляли конфіскувати затримані судна.
XS
SM
MD
LG