Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: блогер погрожував Президентові


Прес-центр Служби безпеки України заявив у п’ятницю, що Олег Шинкаренко, який повідомив про виклик до СБУ через публікації в його блогу, мав у своєму блозі «матеріали, що містили погрози на адресу Президента України».

Як стверджує СБУ, в його діях містились окремі ознаки злочину, передбаченого статтею Кримінального кодексу про погрозу або насильство стосовно державного чи громадського діяча.

Ці матеріали передали до прокуратури, і за дорученням її слідчого працівник СБУ передав блогерові «відповідне запрошення для бесіди» і «доставив» його до приміщення прокуратури Києва, мовиться в повідомленні.

Прес-центр СБУ при цьому не уточнив, у якій справі здійснювали оперативно-розшукові заходи в блогах і яким чином працівник СБУ «доставив» блогера до прокуратури на підставі лише «запрошення для бесіди».

Сам Олег Шинкаренко повідомив Радіо Свобода раніше в п’ятницю, що в його блозі в «живому журналі» «були емоційні і жартівливі записи», які СБУ здалися погрозами в бік Президента.

«Звичайно, я не мав і гадки загрожувати нічиєму життю. Це була скоріше емоційна моя реакція на те, що відбувається сьогодні в Україні. Ці записи – не головний зміст мого блогу, я здебільшого пишу про мистецтво, про кіно», – сказав він.

Шинкаренко також повідомив, що його блог зламали і без його відома прибрали з нього два «найобразливіші» стосовно Президента записи.

«В одному я цікавився, чи є якісь українські націоналісти, які могли б убити Януковича. Звичайно, це був жарт, і взагалі, навіщо його вбивати – хай живе. Але в СБУ вирішили, що це загроза його життю, і видалили цей запис», – сказав блогер.

Другий знищений запис був передруком із російської жартівливої інтернет-енциклопедії Lurkmore невеликої частини статті про Віктора Януковича, в якій «росіяни його лають останніми словами», розповів Радіо Свобода блогер Олег Шинкаренко.
XS
SM
MD
LG