Доступність посилання

ТОП новини

В Україні в півтора раза підвищилися ціни на газ


В Україні від неділі, 1 серпня, на 50 відсотків зростають роздрібні ціни на природний газ, що використовується для потреб населення.

Від цього ж дня в півтора раза підвищується також гранична ціна на природний газ для підприємств, які виробляють теплову енергію.

Постанови про це ухвалила в середині липня Національна комісія регулювання електроенергетики відповідно до домовленостей із Міжнародним валютним фондом.

Прем’єр-міністр Микола Азаров пообіцяв тоді, що натомість для малозабезпечених громадян спростять оформлення субсидій на комунальні платежі, а доступ до субсидій буде розширено.

У зв’язку з цими змінами будуть збільшені й тарифи на житлово-комунальні послуги – як повідомляв міністр житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич, із початком опалювального сезону 15 жовтня. За його словами, «у нас немає іншого виходу».

Поступове підвищення ціни на газ до економічно обґрунтованого рівня було однією з умов МВФ для надання Україні нової позики. Днями МВФ схвалив надання такої позики більш як на 15 мільярдів доларів на термін у майже 2 з половиною роки.

Опозиція в Україні звертала увагу, що представники нинішньої влади на початку року неодноразово обіцяли, що в цьому році газ для населення дорожчати не буде.
XS
SM
MD
LG