Доступність посилання

ТОП новини

Іран розслідує «антиіранські дії» затриманих рік тому американців


Іран заявив у неділю, що стосовно трьох американських туристів, які вже рік як затримані за нелегальний перетин іранського кордону, ведеться слідство щодо їхніх можливих дій, які завдали школи безпеці Ірану.

Як заявив речник Міністерства закордонних справ Ірану, «очевидно», що троє – Шейн Бауер, Сейра Шоурд і Джош Фаттал – потрапили до країни нелегально.

Але, за словами речника, «відповідні органи розслідують їхні інші можливі дії і наміри проти безпеки Ісламської Республіки Іран».

Представники іранської влади раніше вже заявляли, що звинувачують хлопців і дівчину не тільки в незаконному перетині кордону, а й у зв’язках із американськими розвідницькими службами, і твердили тоді, що вже мають «надійні докази» цього, але самих цих «доказів» не наводили.

У США президент Барак Обама в п’ятницю закликав Іран «негайно звільнити» туристів і наголосив, що вони ніколи не працювали на американські урядові структури і «не скоїли ніякого злочину».

Трьох молодих американців затримали 31 липня минулого року. Як вважають, вони потрапили на територію Ірану випадково, заблукавши під час туристичного походу у мальовничій прикордонній місцевості на півночі Іраку.
XS
SM
MD
LG