Доступність посилання

ТОП новини

СЕС планує дослідити повітря в Київській області через задимлення


Державна санітарно-епідеміологічна служба Київської області має намір провести дослідження повітря в прилеглих до Києва районах області для визначення джерел задимлення. Про це повідомив заступник головного державного санітарного лікаря Київської області Олександр Павлюк.

Зокрема, за його словами, СЕС Київської області перевіряла інформацію, поширену низкою ЗМІ, про загоряння торфовищ у Бородянському, Іванківському і Києво-Святошинському районах області.

«Коли ми почали з’ясовувати конкретно щодо ситуації, яка є, жодна ситуація не підтвердилася. Єдине, що підтвердилося, – це пожежа 0,7 гектара торфовищ в Іванківському районі», – сказав Павлюк.

За його словами, СЕС Київської області буде перевіряти повітря в Ірпені Києво-Святошинського району, Броварах, у Броварському районі на межі з Баришівським районом, у районі Борисполя, у Василькові, а також у районі траси «Київ – Житомир».

За його словами, результати дослідження планують озвучити 3 серпня.

Як раніше заявили в Державному комітеті лісового господарства, причиною задимленості над Києвом, Київською й Чернігівською областями є пожежі в Росії.

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації пов’язує задимлення районів столиці із загорянням торфовищ у селі Леонівка Іванківського району Київської області.
XS
SM
MD
LG