Доступність посилання

ТОП новини

Члени президентської Ради представників кримськотатарського народу проігнорують зустріч із Президентом Януковичем?


На початку липня кримські татари протестували біля Адміністрації Президента в Києві проти невирішених земельних питань
На початку липня кримські татари протестували біля Адміністрації Президента в Києві проти невирішених земельних питань

Сімферополь – У вівторок Президент Віктор Янукович на півдня перерве свою відпустку, яку він із початку липня проводить на державній дачі на Південному узбережжі Криму. У першій половині дня у Сімферополі в актовому залі Таврійського Національного університету голова держави проведе нараду зі стратегії розвитку Криму і, за повідомленням президентської прес-служби, зустрінеться з представниками кримських татар.

Порядок денний наради про стратегічний розвиток Криму не відомий, але, за різними даними, там розглядатимуть ідею запровадити на півострові особливий економічний режим, який передбачає пільги для інвесторів, а також низку інвестиційних проектів, що потребують значного державного фінансування. Зокрема, обговорюватимуться спорудження великого морського порту на озері Донузлав, що на заході півострова, та проект будівництва транспортного переходу через Керченську протоку на сході.

У нараді мають узяти участь керівники Кримської автономії і Севастополя, а також голова Верховної Ради України Володимир Литвин. Буде присутня група російських економістів на чолі з академіком Російської академії наук Сергієм Глазьєвим, запрошена кримським керівництвом для розробки плану стратегічного розвитку автономії.

За офіційними повідомленнями, Президент Янукович також зустрінеться з представниками кримськотатарського народу. Причому до голови держави запрошені не тільки члени Ради представників кримськотатарського народу при Президентові України на чолі з лідером Меджлісу, народним депутатом України Мустафою Джемілєвим, але й опозиційні до Меджлісу активісти кримськотатарських громадських організацій.

Як розповів Радіо Свобода сам Мустафа Джемілєв, Меджліс не згоден із таким форматом, і на зустріч його лідери не прийдуть. За його словами, очевидно, на президентській нараді будуть присутні лише чиновники, яких висував Меджліс, інших членів Ради представників кримськотатарського народу при Президентові України, найімовірніше, на президентському заході не буде.

  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG